LaTeX javascript thingy



Tuesday, May 4, 2010

Ny månad - nya möjligheter

Ny månadsrapport är på väg inom några dagar.

Idag smyg-lanserar vi nya hemsidan: http://saymca.org.za/ Den är inte riktigt 100 än, men jag tycker i alla fall att den är bättre än den gamla.

Hela Sydafrika går nu i spänd förväntan inför fotbolls-VM. De flesta byggen står klara, men i många turistområden grävs det fortfarande för fullt. Infrastrukturen rustas för full maskin och i nyhetsflödet pratas det om VMs påverkan på landet.

Regeringen har äntligen börjat ta tag i HIV-frågan på riktigt. De har nu startat en kampanj där de jobbar för att samtliga invånare ska testa sig och få reda på sin HIV-status. En effekt av detta är att miljontals människor kommer att få beskedet att de har en obotlig sjukdom. Som läget är nu har sjukvården inte ens i närheten av de resurser som krävs för att distrubera och hantera bromsmedeciner - och med den här nya kampanjen kommer läget att bli ännu värre.  Vilka följder detta får återstår att se.



2 comments:

  1. Bra initiativ med HIV-tester. Resultaten som troligtvis blir tråkiga blir nog ett incitament att öka kampen för medvetande och därmed undvikande om/av sjukdomen.

    För övrigt också klar skillnad på hemsidan nu och då (kollade den tidigare versionen när du skrev om det för hundra år sen).

    ReplyDelete
  2. Jobbigt. Jag skrev en kommentar men glömde att fylla i den där säkerhetsgrejen innan jag stängde fliken.

    Typ nå't så'nt här skrev jag:

    "Bra initiativ med HIV-test. Förhoppningsvis kan de tyvärr troligtvis negativa resultaten skapa incitament för ökade preventiva insatser.

    Klart godkänd hemsida för övrigt. Särskilt i jämförelse med tidigare version..."

    ReplyDelete